Följ oss

Inspiration

2024-05-27 11:00:00

Har ditt lockiga hår börjat se torrt och livlöst ut? Ett lockigt hår kräver noggrann vård för att behålla sin unika textur. Vi har samlat våra bästa tips på hur du kan vårda ditt hår för att få vackra lockar.

 

1. Återfuktning

Knepet för att bevara friska och glansiga lockar är kvalitativa produkter som ger håret näring och fukt. Ett lockigt hår har en tendens att bli torrare än ett rakt hår. Detta beror på att det lockiga håret har svårare att ta upp och vårdas av hårets naturliga oljor. Därför måste du tillsätta mycket fukt för att ge lockarna extra näring. Välj ett schampoo, balsam och en inpackning som är anpassat för lockigt hår för att säkerställa hög fuktbalans.

För att förstärka hårets glans är det en bra idé att tillsätta en hårolja till din hårvårdsrutin. Oljan mjukgör och får håret att se friskt och glansigt ut på bara några sekunder. För att kunna forma snygga lockar kan du även använda en leave-in-kräm anpassad för lockigt hår. 

Är du osäker på vilka produkter som passar ditt hår bäst? Besök vår butik för kostnadsfri rådgivning!

 

2. Klipp håret regelbundet

Torra och slitna toppar ger håret en frissig textur. När håret utsätts för slitage i form av regelbunden värmebehandling, blekning eller annan typ av styling tenderar topparna att klyvas. Ett kluvet hårstrå går inte att rädda på något annat sätt än att klippa av det.  

Försök att ha som regel att toppa ditt hår varannan månad för att hålla det friskt och välmående. Friska toppar ger fina lockar med bra volym.

 

 

Så får du fina lockar

 

 

3. Borsta endast håret när det är blött

Ett lockigt hår mår som bäst om det borstas när det är blött eller fuktigt. Det är dock viktigt att tänka på att borsta försiktigt eftersom håret är som skörast när det är blött. 

Du bör även ha för vana att borsta håret när du har lagt i ditt balsam. Balsamets mjukgörande ingredienser gör det enkelt att reda ut tovor och trassel som riskeras att skapas vid schamponering.

En annan fördel med att borsta håret när det är blött är att lockarna blir mindre frissiga, vilket ger det bättre förutsättningar för en fin textur. Använd alltid en produkt i form av en lockcreme eller mjukgörande creme för att hålla ihop locken. Applicera produkten före eller efter borstningen och tryck upp lockarna för att forma dem. Tänk på att använda tillräckligt mycket produkt för att få önskat resultat.


 

Vill du ha fler tips på hur du kan vårda ditt lockiga hår?

Besök vår frisörsalong i Varberg och få kostnadsfri konsultation av våra produkter.

2024-04-15 11:00:00

Välkommen till Kammen, din frisörsalong i Varberg


På Borgmästaregatan 21 hittar vi Kammen. En frisörsalong i Varberg som har skapat moderna och kundanpassade frisyrer under hela 50 år. Kliv in genom dörrarna och möt ett glatt och sammansvetsat gäng bestående av fem serviceinriktade och lyhörda frisörer, var och en med unik spetskompetens.

Slå dig sedan ner i den mjuka soffan och drick en kopp kaffe medan du väntar på att bli omhändertagen av Annika, Ingegerd, Cecilia, Sofia eller Lisa. I salongen träffar du både nya och gamla kunder som kommer till Kammen för att klippa eller styla sig.

- Vi har stamkunder som kommit hit ända sedan åttiotalet, säger Annika som har varit ägare sedan 1983 med ett skratt. Det är nog det bästa med det här yrket, att man både får arbeta med det kreativa skapandet men även få samtala med så många härliga människor!

 

Din frisörsalong i Varberg.

 

Annika startade sin frisörkarriär på Kammen 1980, samtidigt som kollegan och den tidigare delägaren Ingegerd började på den populära frisörsalongen i Varberg. 

- Jag och Ingegerd bestämde oss för att ta över salongen 1983. Vi startade som två enskilda firmor men bestämde oss för att slå samman firmorna till ett gemensamt bolag 1986. Det har varit fantastiskt att få ha Ingegerd vid min sida under årens gång. Vi har kunnat bolla och utveckla våra tankar och idéer vilket har lagt grunden för att kunna växa och positionera oss.

Idag står Annika som ensam ägare av salongen. Men hon har kvar Ingegerd vid sin sida. 

- Vi är ett glatt och sammansvetsat team på fem frisörer med ett åldersspann på 23 till 67 år, något vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda. Tack vare att vi alla besitter kompetenser inom olika områden kan vi erbjuda kvalitativ hårvård för alla olika typer av kunder. Vår vision är och har alltid varit att bli en av de bästa frisörsalongerna i Varberg!


Frisörsalong Varberg. Slingor och färgning.
 

Hur jobbar ni för att bli en framgångsrik frisörsalong i Varberg?

- Genom ständig kompetensutveckling. Jag tror att man aldrig blir helt fullärd, utan det går alltid att utvecklas och få mer kunskap inom yrket. Vår vision är att sätta kundens önskemål och behov i fokus. Med hjälp av regelbunden utbildning kan vi hålla oss uppdaterade om de senaste trenderna och därmed erbjuda ett brett sortiment av olika behandlingar. Det viktigaste är att våra kunder blir nöjda med resultatet. Vi ser alltid till kundens behov och tar ett beslut som passar både kundens hårtyp och önskemål.

 

Vilka utbildningar går ni för att hålla er uppdaterade?

- Alla frisörer på salongen har under många år åkt på kurs hos Toni och Guy i London. Där har vi fått lära oss om de senaste hårtrenderna samt tagit del av råd och information om hur vi kan skapa klassiska och hållbara frisyrer. Jag har även varit examinator för Frisörföretagarna Region Syd vilket har givit mig en betydande inblick i dagens behov och efterfrågan.

 Frisörsalong Varberg. Anpassade behandlingar.

Vilka är era främsta egenskaper?

- Vår främsta egenskap är att vi arbetar som ett team. Alla våra frisörer har kompetens inom olika områden vilket gör att vi alltid kan hjälpa och inspirera varandra. Vi är som vassast inom klippning, färgning och permanent men tack vare löpande kompetensutveckling kan vi erbjuda ett brett sortiment av avancerade tjänster. För att kunna ge bästa möjliga service har samtliga frisörer Gesällbrev och Frisörlicens. På så sätt kan vi erbjuda våra kunder kvalitativa behandlingar. 

 

Klicka här för att boka en behandling på Kammen frisörsalong i Varberg!

2024-01-24 21:00:00

Vinterhalvåret med dess kalla klimat kan få det mest glansiga håret att se dött och livlöst ut. Kall utomhusluft blandat med torr och fuktfattig inomhusluft kan torka ut håret och göra det frissigt, statiskt och strävt. För att behålla hårets normala fuktbalans är det viktigt att använda näringsrika produkter under de årstider då håret tenderar att bli torrare.

Vi på Kammen har samlat våra bästa tips för att du ska kunna få ett friskt och glansigt hår, året runt!

 

1. Fuktboosta håret redan i duschen

Tack vare att håret utsätts för både kalla vindar samt varm och torr inomhusluft behövs fukt och näring tillsättas i din hårvårdsrutin. Välj ett schampo och balsam som arbetar för att ge fukt och återuppbygga håret på djupet. För att tillföra så mycket fukt som möjligt bör du även tillsätta en fuktgivande inpackning som återfuktar och ger näring. Applicera en olja eller ett serum för att ge dina längder extra fukt och glans.

 

2. Låt håret vila från styling- och värmeverktyg

Värmen från stylingverktyg orsakar inte bara torrt och frissigt hår, det tenderar även att skada håret vid frekvent användning. Det bästa alternativet är att försöka låta håret vila från värmestyling, men om du använder värmeverktyg såsom hårfön, plattång eller locktång flera gånger i veckan är det viktigt att tillsätta ett värmeskydd som skyddar håret från skadlig värme. 

Det är även viktigt att applicera en ny mängd värmeskydd varje gång du använder ett värmeverktyg. Även om du använt skydd vid föning måste du tillsätta ytterligare produkt om du ska fortsätta stylingen med platt- eller locktång. Det finns många olika varianter av värmeskydd. De vanligaste är creme eller spray och kan användas i antingen blött, fuktigt eller torrt hår.  

Är du osäker på vilket värmeskydd som passar dig bäst? Besök vår salong i varberg och ta del av vårt utbud!

 

 Återfukta torrt hår. Använd våra 4 tips och få ett glansigt och friskt hår!3. Tvätta håret mer sällan

För att behålla hårets naturliga fuktbalans är det bra att dra ner på tvättningen och endast schamponera håret 1-2 gånger i veckan. Näringsgivande schampo, balsam och inpackning ger givetvis bra återfuktning men under vinterhalvåret, då håret utsätts för en annan typ av påfrestning, är det bra att inte riskera att torka ut hårbotten i onödan. 

Det är även en bra idé att sänka vattentemperaturen när du duschar. Hett vatten kan snabbt leda till uttorkad hårbotten vilket orsakar obalans. Avsluta gärna duschen med att skölja kallt vatten över huvudet. På så vis ger du extra glans till ditt hår.

Blir ditt hår snabbt fett? Då passar det utmärkt att applicera ett torrschampo för att förlänga känslan av nytvättat hår. 

 

4. Använd näringsgivande oljor och leave in-produkter

Likt nämnt ovan är det viktigt att applicera en olja eller leave in-kräm för att ge håret extra näring och fukt. Om du är rädd för att oljan ska tynga ner och göra ditt hår fett är ett serum eller en vårdande kräm ett bättre alternativ då de inte ger ett lika glansigt resultat. 

Olja, serum och leave in-produkter ger näring och återfuktning som skyddar håret från uttorkning. Det är viktigt att använda produkter för rätt hårtyp och kvalitet. Ett lockigt hår är naturligt torrare än ett rakt och tunt hår. Därför är det viktigt att investera i en produkt som är anpassad efter din specifika hårtyp.

Behöver du hjälp att välja ut rätt olja för ditt hår? Besök vår butik i Varberg så hjälper vi dig att hitta rätt olja för ditt hår!

 

Vill du ha fler tips på hur du kan återfukta torrt hår?

Kontakta oss för att boka anpassad konsultation hos en av våra erfarna frisörer. Under konsultationen analyserar vi din specifika hårtyp och ger dig användbara tips på produkter som får ditt hår att bli friskt och hälsosamt.

Kontakta oss för tidsbokning!

Inställningar för cookies
Vår webbsida använder cookies för att hemsidan och våra tjänster ska fungera som de ska. Cookies hjälper oss att förbättra användarvänligheten för dig som besökare, och därför är vissa cookies nödvändiga för att webbsidan ska vara fullt fungerande. Nedan kan du läsa mer om våra cookies och vilka som är valbara.
Inställningar för samtycke
Inställningar för samtycke
Nödvändiga cookies
Dessa cookies används då våra besökare använder en funktion på vår webbplats och är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera fullt ut. Dessa cookies kan därför inte stängas av. Cookies används exempelvis då du fyller i ett formulär eller skapar ett konto och lagrar ingen personlig identifierbar information.
Prestanda cookies
Denna typ av cookie hjälper oss att följa antal besök på vår webbsida och hur våra användare hittade till oss. Vi använder cookies till att mäta och analysera för att exempelvis kunna förbättra användarvänligheten på vår webbplats. Vi kan med hjälp av våra insamlade cookies analysera hur användaren navigerar på webbplatsen, och ta bort irrelevanta sidor och information för att skapa ett så användbart material för våra kunder som möjligt. Den information som vi sparar är exempelvis vilka produktsidor som du besöker.
Marknadsföring
Dessa cookies används för att kunna analysera hur vi kan marknadsföra våra produkter och tjänster. Insamlingen av cookies kan exempelvis hjälpa oss att anpassa annonser till våra besökare baserat på dess tidigare användning av våra tjänster.